Fauna Deco

Ministerieel gediplomeerd preparateur

T a x i d e r m y

intro2 intro2 intro2 intro2 intro2 intro2 intro1

Even voorstellen


Altijd heb ik al veel dieren om me heen gehad, zoals teckels, konijnen, kippen, varkens, pony’s etc. en bezit de nodige kennis daarvan. Zelf ben ik in de Veluwse bossen opgegroeid, waar mijn toenmalige buurman een echte jager was. Hij heeft me veel bij de jacht betrokken en ik heb dan ook veel van hem geleerd over de dieren die in de natuur leven. Ik ben erg gefascineerd door alles wat met dieren te maken heeft.

 

Korte werkwijze: De huid van het dode dier wordt gestroopt en gelooid doormiddel van de nieuwste technieken en vervolgens om een kunstlichaam gestoken. De kunstogen die ik hierbij gebruik zijn van uitstekende kwaliteit en veelal van glas, waardoor het dier een natuurlijke aanblik krijgt. Dan krijgt het dier een passend postament (ondergrond). Na droging van enkele weken is het preparaat klaar.

 

Opleidingen: De 2 jarige opleiding voor NVP Basis Preparateur, heb ik gevolgd in Schaarsbergen. Deze opleiding is met name gericht op de praktijk. Daarna met goed gevolg het diploma behaald van het Ministerie van LNV om beschermde dieren te mogen prepareren.

 

Lid van de Nederlandse vereniging voor preparateurs.